12 اردیبهشت 1395 - 11:44 شناسه خبر: 4284 نسخه چاپی

راهکارهای جایگزینی مخمر با جوش شیرین اعلام شد؛

با حمایت دولت، افزودنی های غیر مجاز حذف می شود

با حمایت دولت، افزودنی های غیر مجاز حذف می شود راهکارهای جایگزینی مخمر با جوش شیرین اعلام شد؛
نایب‌رئیس انجمن و فنون غلات اصفهان و طراح پروژه بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور گفت: به‌دلیل مضراتی که جوش شیرین دارد، دولت با نرخ&zw ...

نایب‌رئیس انجمن و فنون غلات اصفهان و طراح پروژه بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور گفت: به‌دلیل مضراتی که جوش شیرین دارد، دولت با نرخ‌دهی به‌موقع می‌تواند مانع گرایش نانوایان به افزودنی‌های ارزان‌تر شود.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، نایب‌رئیس انجمن و فنون غلات اصفهان و طراح پروژه بهینه‌سازی نان‌های سنتی کشور، درباره علت مصرف جوش شیرین در نان گفت: جلوگیری از سفت و لاستیکی شدن نان، ایجاد تاول‌های ریز و زیبا روی نان، تسریع در به‌عمل‌آوری کاذب تخمیر، ارزانی جوش شیرین نسبت به مخمر از مزایای جوش شیرین است که قابل کتمان نیست.

وی افزود: ایراد جوش شیرین این است که با ایجاد دیوار دفاعی مانع تخریب اسیدفیتیک خمیر (مانع آزادی املاح موجود در آرد می‌شود) و آزادی آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، روی و سایر املاح نان می‌شود و انواع بیماری‌ها مثل کم‌خونی، پوکی استخوان، سلیاک، سرطان و... به سراغ ما می‌آید.

وی با اعلام اینکه عقل ایجاب می‌کند از جوش شیرین استفاده نکنیم، خاطرنشان کرد: جایگزینی برای آن آمده است و مخمرهای بهداشتی بهترین جایگزین آن است، چراکه همه محاسن جوش شیرین را دارد، اما هیچ‌یک از معایب جوش شیرین را ندارد و نان را پوک می‌کند.

خواجه ادامه داد: مخمر، تاول زیبا روی نان ایجاد می‌کند، اسیدفیتیک خمیر را نابود و نان را غنی‌سازی می‌کند.

وی تصریح کرد: فقط قیمت مخمر سه‌برابر جوش شیرین است که دولت با نرخ‌دهی به‌موقع، باید مانع گرایش نانوا به افزودنی‌های ارزان‌تر شود.

نایب‌رئیس انجمن و فنون غلات اصفهان با اعلام اینکه چرا نانوایان قدیمی از خمیر ترش به جای مخمر استفاده می‌کنند، یادآور شد: هر خمیری افزودنی می‌خواهد، خمیری که فقط با خمیر ترش درست شده و فاقد جوش شیرین یا مخمر باشد، فردا نانش سفت و لاستیکی می‌شود و باید با غذاهای آبکی مصرف شود و در شیر، آبگوشت و آب‌دوغ ترید شود.

خواجه تأکید کرد: امروز نوع خوراک مردم ایران تغییر کرده و شما نمی‌توانید نان بدون مخمر را راحت لوله کرده داخل کیف مدرسه بچه بگذارید و نان نرم و پوکی به فرزندتان بدهید.

وی پیشنهاد کرد: حتماً در خمیر از پودر مخمر استفاده کنید تا هم اسیدفیتیک نابود شود، هم نان نرم و پوک بماند؛ مخمر، نان ما را پوک می‌کند و به آن عطر و طعم و مزه می‌دهد. در هر دو ماده‌ای وجود دارد به نام آنزیم فیتاز که مثل آرپی‌جی به بدنه اسیدفیتیک برخورد کرده و آن را نابود می‌کند، پس مخمر بهترین جایگزین جوش شیرین است.

به گزارش ایانا، خواجه در پایان اظهار داشت: مخمر محرک خمیر و مکمل تخمیر است و PH خمیر را پایین می‌آورد، اما جوش شیرین، PH آن را بالا می‌برد.